RING OSS - 019-277 75 64

Solceller Örebro

RING OSS - 019-277 75 64

Solpaneler

Ett tak på ett vitt hus med solceller i Örebro.

Vi installerar solpaneler och solceller i Örebro och är med dig från offert och projektering till installation! Vill du veta mer om våra solpaneler och solceller i Örebro? Kontakta oss så svarar vi på dina frågor.

Våra solpaneler i Örebro

2018 blev vårt företag certifierad solcellsinstallatör – en av de första i Sverige och först med solceller i Örebro län! Våra solpaneler tillverkas av LG, som har 25 års produkt- och effektgaranti.

För oss är ledorden kvalitet och support – det är oerhört viktigt att den som väljer att installera solceller i Örebro känner sig trygg med sitt val och att man alltid kan få hjälp med sina solpaneler om det skulle hända något. En av de stora anledningarna att välja solkraft och att installera solpaneler är trots allt hållbarhetsperspektivet.

Att vi valt LG som våra leverantörer av solceller är ingen slump – på en så pass ny marknad som solkraft ändå är, är det viktigt att samarbeta med partners som känns stabila och seriösa. Och både LG och Fronius, som vi också samarbetar med, har benen i fler branscher än solceller vilket gör produktionen mindre trendkänslig.

Solpaneler och solceller i Örebro

Det är lätt att tänka att solceller i mörka Norden och Örebro skulle vara slöseri med pengar, men faktum är att vi har flera fördelar när det gäller solkraft. 

Ena halvan av året är dagarna längre och vi har flera ljusa timmar att samla energi. Dessutom är klimatet kallare och UV-strålningen lägre här än på soligare breddgrader – något som faktiskt gynnar solcellerna, då det gör att de åldras långsammare och sannolikt kommer att hålla längre här än längre söderut.

Solceller och solpaneler på vintern

På vinterhalvåret har vi som bekant färre soltimmar för solceller i Örebro än på till exempel Gran Canaria, och dina solpaneler i Örebro kommer inte att generera lika mycket el som på sommaren. Men det händer väldigt mycket inom solkraften just nu – där det senaste är nätanslutna batterihybridsystem.

Det är i grunden vanliga, nätanslutna solpaneler som är kompletterade med en batteribank med en speciell inverter. Denna kan ladda batteribanken och göra om den lagrade energin till växelström. På så sätt kan man använda solenergin i den egna anläggningen även när det är kväll. Den här tekniken är ännu inte färdigutvecklad – men har stor potential framåt.

Frågor och funderingar? Kontakta oss så berättar vi mer om solceller i Örebro!

Våra solceller i Örebro tillverkas av LG och Fronius.